missing u.

 2015-04-29    21:18:54   av:Jennyhellstrom

Irriterande saker i vardagen.

 2015-04-29    21:16:20   av:Jennyhellstrom
 
1. Jag avskyr när det blåser. Folk sa till mig innan jag flyttade upp till Norrland att det ej skulle vara samma kyla här som nere i småland, det skulle inte blåsa lika mycket sa dem. Bullshit! När jag cyklar i blåst så är jag inte rolig att ha att göra med kan jag lova. 
 
2. När man har långt hår som fastnar i både bälte & dragkedja på jackan. 
 
3. Att hur noga man än är när man tvättar så är det alltid en strumpa som saknar en partner. 
 
4. Folk som inte kan köra bil. Hur svårt är det att blinka? Hur svårt är det att parkera? Vart tog ni körkort? När folk kör mycket långsammare än vad fartskyltarna visar. Folk som smsar när de kör. Listan kan göras lång på vad som stör mig i trafiken. 
 
5. & sist men inte minst så är det irriterande med människor som har agressiv hund, utan att göra någonting åt det. Det kanske är bra att säga till din hund om den står & skäller på en annan? & nej, det hjälper verkligen inte att du undviker andra hundar genom att gå över till andra sidan gatan, deal with your problem! 

041. Har du varit med i någon tävling som visats på tv?

 2015-04-29    09:05:37   av:Jennyhellstrom
Svar; kort & enkelt - nej, jag har ej varit med i någon tävling som visats på tv :) 
 

shoppa

 2015-04-29    09:00:25   av:Jennyhellstrom
På fredag är fritids stängt så då har jag planer på att cykla ner till stan en sväng & shoppa lite! Vill fylla på garderoben inför sommar. Har börjat få såna vår- & sommarkänslor nu när det börjat bli så varmt utomhus. Igår på fritids satt jag utomhus, utan jacka! & hade till- och med kavlat upp mina tröjarmar :D Hoppas det blir lika fint idag också. Idag är det konserter hela dagen, ska bli så roligt! 
 
lite fint från cubus som jag skall kika in på fredag! (a)

Måndag!

 2015-04-27    20:56:17   av:Jennyhellstrom
Idag har varit en riktigt bra dag! Jag hade skolgårdsbingo som rastaktivitet i skolan idag & fick med mig upp till ca 35 barn, så himla roligt! Dessutom så sken solen :) 


Nu har jag precis tagit mig en dusch efter att ha varit nere på Nolia för löpträning tillsammans med säkert 80 andra personer! Vet ej hur långt vi sprang men sammanlagt blev det nog 5km, känns bra i benen! Godnatt :) 

Morran & Tobias

 2015-04-26    21:59:00   av:Jennyhellstrom
 
 
När jag var hemma i Jönköping över påsk så visade min bror mig en ny rolig serie - Morran & Tobias. Jag älskar det! haha, jag kan bli lite irriterad på tobias men morran är så underbar :') ni måste se! Buuuuuubbis!

Så lyckligt lottad

 2015-04-26    21:01:00   av:Jennyhellstrom

Jag är så lyckligt lottad som har så fina vänner. Sen fredrik åkt i torsdags så har jag haft vänner kring mig varje dag. Idag var inget undantag! Hanna kom hit och vi har tagit en riktig söndagsmysdag. Vi har pusslat, bakat, lagat mat & ätit. Älskar kvalitetstid med denna tös ♥
 
Nu blir det till att skriva klart min planering inför morgondagen då jag ska ha en rastaktivitet på skolan. Ha en fin kväll allihopa! :)

söndagsmys

 2015-04-26    14:39:05   av:Jennyhellstrom

midsommar.

 2015-04-26    12:51:29   av:Jennyhellstrom
Åh. I fredags hade jag min nya klänning & blomkrans i håret! Detta fick mig att längta så mycket efter midsommar ♥ dock blir det svårt att få en bättre midsommar än förra året men kan ju alltid hoppas på att det blir en lika bra som förra i alla fall! De människorna & det vädret som var förra året var ju helt fantastiskt :)
 

the big bang theory

 2015-04-26    12:47:58   av:Jennyhellstrom
När the big bang theory har varit på tv så har jag oftast bara bytt kanal men nu de senaste månaderna så har jag börjat älska denna serie! Den är så mysig och får mig på något sätt att må bra, loveit! ♥
 

lugn lördag.

 2015-04-25    17:21:00   av:Jennyhellstrom
Hej allesammans! Hoppas att ni har en bra lördag :)
 
Inatt har angelica & linnea sovit här. Det blev ganska sent igår, vi somnade väl runt 04 någon gång och vaknade upp runt 10. Vi tog en lugn morgon med en massa sex and the city, chillade i soffan bara. De åkte hem runt 12 och sedan dess har jag bara slappat. Cyklade bort till coop och köpte mig lite behövligheter för denna dagen! Det är en riktig "Bakis"dag, även fast jag inte ens är lite bakis så är det bara en sån dag idag då jag ska slappa och äta onyttigheter. 

Ikväll kommer kickis hit för ännu mer slappande. Vi ska väl se någon film, snacka strunt & bara umgås ♥ 
 

Tack!

 2015-04-25    13:00:00   av:Jennyhellstrom
Tjejkväll hemma hos mig igår med underbara klassmates, homeparty som vart otroligt roligt & lyckat, 
massa fika, dricka, musik, dans, spel & massa prat. Tack för igår alla inblandade, kvällen vart helt fantastisk! ♥
Tog ej så mycket bilder men det är väl bara ett bevis på att jag hade alldeles för roligt för att fota! Bakhjälp!

 2015-04-23    19:38:00   av:Jennyhellstrom

Fått hjälp med att handla inför morgondagen & nu hjälper de mig med bakningen! Fröknäcke, Citron- och kladdkakemuffins står på menyn! Är så glad över att jag har Jessica ♥ min fina bästi. 

nu är jag ensam..

 2015-04-23    07:47:38   av:Jennyhellstrom
Nu har fredrik precis åkt iväg & vi kommer ej att ses på ca 7 veckor. Det känns mycket värre än vad jag trodde. Det känns som att jag har en stor tung sten på bröstet :/ det kommer vara så tomt & ensamt.. 
 
 
Du är min favoritperson i hela vilda världen. Jag älskar dig mer än livet ♥

Lycklig!

 2015-04-20    16:18:07   av:Jennyhellstrom
 
Jag är så lycklig just nu! Har precis kommit hem från en dag på praktiken & kom hem med en sån energi därifrån! Alla barnen gör mig så glad! & nu gick jag in på Universitetets hemsida för att kolla om jag hade fått betyg på den sista skrivuppgiften vi gjorde i förra kursen & jag fick VG! Jag trodde ej att jag hade klarat den men så visar det sig istället att jag fått det bästa betyget, så nu är jag så lycklig! 
 
Är så stolt över mig själv över hur bra allting går för mig i skolan. Jag kämpar hårt, får bra betyg och hinner också med mina kära ♥ ibland måste man få skryta över sig själv! 
 
Är dock inte lika lycklig när jag tänker på att fredrik & jag ej kommer att träffas på ca 7veckor. På torsdagmorgon åker han iväg på en Sverigeresa tillsammans med sin klass :( Men jag kommer försöka hålla mig sysselsatt så det skall nog gå bra! Redan nu på fredag så är det tjejkväll hemma hos mig, så bli så himla roligt! Sedan följer det några kvällar med harry potter maraton med några flickor & mycket annat som står på schemat! Värst blir på kvällar & nätter, när det är mörkt & helt tyst. Ingen att se film med, laga mat med, äta med, sova bredvid osv. Förutom katten då ;)

klumpig.

 2015-04-19    17:54:37   av:Jennyhellstrom
 
Om någon har försökt nå mig via telefon och ej nått fram så kan jag förklara.
 
Nu när jag vart hemma i Jönköping över påsk så åkte jag & min mamma till tre. Jag har tre som operatör till min telefon & det visade sig att jag betalar mer i månaden för min gamla iphone 4 än vad en ny iphone 6 kostar, så jag sa upp skiten så snabbt jag kunde. Aldrig mera tre. Jag beställde ett nytt abonnemang hos Halebop istället. Jag fick hem mitt nya abonnemang i torsdags och mitt gamla slutade att fungera. Problemet var bara att min telefon tydligen var låst till tre, vilket jag inte ens hade haft en tanke på innan jag avslutade det. Så nu väntar jag på ett brev med en kod, så att jag kan låsa upp den & börja använda mitt nya abonnemang istället, dock dröjer det några dagar. Så nu vet ni :)

Bra avslut på dagen!

 2015-04-18    20:15:00   av:Jennyhellstrom
Idag har jag varit en sväng på stan tillsammans med hanna, kickan & erica! Det var så mysigt med lite kvalitetstid med mina fina tjejer ♥ shoppade dock ej så mycket mer än en blomkrans att ha på huvudet (på fredag maybe, eller midsommar?), en kedja till mina solglasögon & en tröja till fredrik! 
 
 
Jag & buster fick för oss att vid 18.30 åka ut på en kort cykeltur, istället för en vanlig promenad. Men det var så himla fantastiskt väder ute så det slutade med en långtur på ca 50minuter. Vi hann ganska långt på den stunden! Hade det inte varit för att buster blev så trött så hade jag kunnat cykla 1 timme till säkert. Det blåste ingenting, solen var framme och det var bara så underbart! Hoppas det är lika fint imorgon också! 
 
min trötta & flåsiga tuss! 

trött.

 2015-04-15    20:53:23   av:Jennyhellstrom
Längtar efter sol & värme! 
 
Igår var det praktik hela dagen & de sista timmarna fick jag även jobba. Första gången jag hade hand om stängning helt själv & gick förvånadsvärt smidigt! Direkt efteråt åkte jag & fredrik hem till familjen sandström för lite tacos & umgänge ♥ sedan hem, duscha, gå & lägga sig för att gå upp kl 05.20 idag och öppna på skolan igen! Så jag arbetade några timmar igen & efteråt gick jag på praktik. Nu i eftermiddag har jag städat, lagat mat och försökt få ihop en pedagogisk planering men vill helst bara sova.. 
 
Godnatt amigos! 

Universitetet.

 2015-04-13    19:37:48   av:Jennyhellstrom
Jag fick en fråga för ett tag sedan om ifall jag kunde berätta lite hur det ser ut på min skola - hur dagarna och allting är upplagt, och visst kan jag det! Dock är det väldigt svårt eftersom veckorna är inte den andra lik! 
 
I min klass är vi nog 27st nu tror jag? Vi var ca 45st från början! Den första terminen är en gallringstermin kan man nästan säga då tempot och nivån är ganska hög, så de "svaga" hoppar ofta av eller så inser många helt enkelt att detta ej var något för dem. Så första terminen förlorade vi några stycken :) I min lilla klass är det en salig blandning utav människor från alla möjliga olika delar utav landet, allting ifrån halmstad till piteå! Jag hade först intrycket utav att det ej fanns någon personlighet i universitetet. Jag trodde att man gick dit, gjorde det man skulle & sedan gick hem men så är det inte, inte i vår klass i alla fall. Vi är som en riktig klass, med god gemenskap och sammanhållning måste jag ändå säga. Jag kan vara mig själv och är aldrig rädd för att säga vad jag tycker inför de andra :)
 
När det kommer till skolan så fungerar universitetet så att man läser olika kurser per termin. Det är väldigt skönt att helt kunna koncentrera sig på ett ämne i taget istället för att ha massa olika samtidigt! Ibland läser man små kurser på 7.5 poäng och ibland 15, det varierar mycket. Ibland är det hemstudier då man får sitta hemma och studera. Ibland är det salstentor, dock ganska sällan nu förtiden. På lärarutbildningen är det mycket seminarium, workshops och skrivuppgifter. Mycket grupparbeten, vilket jag känner både som positivt som negativt. Det kan vara kul att arbeta med någon mer ibland men kan också vara jobbigt om man hamnar med någon som ej känner samma engagemang som en själv. Det går helt enkelt inte förklara hur en vanlig dag ser ut eftersom alla är så olika. Vid en kursstart så är det vanligaste att man har en massa föreläsningar under ca 1 vecka, och sedan börjar olika uppgifter komma. Då varierar det med hemstudier, föreläsningar, seminarium, workshops, tentor och skrivuppgifter. Tyvärr så kan jag ej förklara bättre över text. Det ser säkert olika ut på olika skolor och utbildningar, men i vår så är det i alla fall väldigt varierat och högt tempo. Den enda tiden vi är lediga under utbildningens gång är under sommar i princip. Inte en ledig stund på universitetet kan jag tala om, eller det beror väl på vart man lägger ribban. Vissa dagar älskar jag att studera och ibland längtar jag ihjäl mig efter att få börja arbeta. 
 
 
en liten bild utav campus! 
 
Ett utav alla olika hus! Lindelhallen/biblioteket! 
 

måndag!!

 2015-04-13    19:00:58   av:Jennyhellstrom
 
Ligger & myser med min lilla zekis just nu, som varje kväll! Senare blir det mys med sambon istället framför ett avsnitt av Game of thrones, som man har längtat efter i ett helt år nu! Jag förstår att de tar tid att spela in en sån serie men tycker att de är lite utdraget, varje säsong består utav ca 10avsnitt och sen är det uppehåll i ett helt år tills nästa säsong. Men nu ikväll är det dags för säsong 5 iaf ♥ ha en fin måndag allihopa! 
 

into the woods

 2015-04-12    15:31:23   av:Jennyhellstrom
Igår blev det bio tillsammans med Jessica & Linnea! Vi var & såg 'into the woods' som var riktigt bra faktiskt! Jag var lite skeptisk till en början när de sjöng väldigt mycket men ju mer tiden gick så vande jag mig och tyckte faktiskt om det. En väldigt oförutsägbar film med mycket vändningar, spänning och ja, bara allmänt mysig :) Egentligen hade jag tänkt ta en myskväll med sambon men det blev ändrade planer då han var sugen på att dra ut & jaga, och tjejerna ville ha med mig på bio ♥ men från & med nu så är det bara fredrik som gäller, fram till den 23e då han lämnar mig i 6 hela veckor :( 
 
 
så mycket kärlek! 

military training

 2015-04-11    16:24:00   av:Jennyhellstrom
Imorse for jag & jessica på military training! Det var riktigt jobbigt men väldigt roligt! Träningsvärken har redan börjat smyga sig fram. Kan varmt rekommendera denna träningsform :)
 
 
Bilderna är tagna utav tränarna! Tack för ett grymt pass, en bra start på dagen! 
När jag kom hem så blev det att äta kvarg & sedan slänga sig i ett varmt bad med en ny bok :)

Idag är det mammas dag!

 2015-04-10    17:20:00   av:Jennyhellstrom

Idag fyller min fina mamma år! Hoppas de där hemma har uppvaktat dig ordentligt, det förtjänar du verkligen! Den vackraste kvinnan på jorden i mina ögon, både på insidan & utsidan. Hoppas du haft en riktigt underbar dag! Jag älskar dig, högst på jorden :) 

Att behöva flytta igen.

 2015-04-10    14:56:00   av:Jennyhellstrom
Om lite mer än 1 år så är jag klart på Universitetet. Fredrik har dock 2 år kvar & kommer de sista åren att läsa en speciell inriktning. Antingen så läser han mer åt skogshållet och blir kvar här i umeå eller så väljer han ekonomi vilket innebär att vi kommer att behöva flytta till Uppsala. 
 
Först fick jag panik bara av tanken på att behöva flytta ifrån Umeå så snart men kanske är det inte så farligt ändå. Jag har ändå sagt att jag vill bo på olika ställen i Sverige innan jag bosätter mig i Jönköping igen. Men Uppsala, skulle jag trivas där? Det kan man aldrig veta innan. Jag trodde ju faktiskt inte att jag skulle trivas i Umeå heller men se på mig, jag älskar denna staden. 
 
Jag vill vara med fredrik. Han är min soulmate & jag följer honom vart han än går men det är ändå läskigt att se på hur man själv vänder sitt liv upp & ned för en enda person. Jag har redan lämnat min familj, vänner, jobb & hemstad för hans skull, nu skulle jag behöva göra det igen. Jag kommer absolut göra det, för hans skull om det verkligen är det han vill. Vi får helt enkelt se hur våra liv ser ut om 1 år, det blir spännande. Antingen blir vi kvar här i några år till eller så blir vi storstadsmänniskor i Uppsala, lite mer mitt i landet. Jag stöttar fredrik till 100%, jag vill inte vara något hinder för honom & stå i vägen för vad han verkligen vill göra. Dock kan man ju inte låta bli att tänka på vad jag egentligen skulle vilja. Han skall inte avstå från att läsa ekonomi bara för att jag trivs i Umeå. Jag stöttar honom men när vi är färdigutbildade, då är det jäklar i mig min tur att välja bostadsort! ;)
 

filmdag!

 2015-04-10    09:40:02   av:Jennyhellstrom
När vi åkte hem till Umeå så blev det många filmer på tåget, kan rekommendera alla; 

Röjar ralf! 
All relative

The millers 

Grown ups! 
 
& när vi kom hem så blev det även Blood dimond! 

Aprilskämt

 2015-04-10    08:05:35   av:Jennyhellstrom
Är detta ett aprilskämt eller? 
Igår satt vi på skolgården & solade. Idag vaknar man upp till det här; 


Det ser dock ljust ut för eftermiddagen; 

strul med bloggen!

 2015-04-09    19:28:13   av:Jennyhellstrom
Det har varit strul med att lägga upp mina inlägg! Jag har bloggat när jag varit hemma i Jönköping men såg nu att de inläggen aldrig blev publicerade, men nu är de det så om ni vill kan ni bläddra ner lite på bloggen så finns det inlägg om vad jag har gjort under påsken :) 
 
Imorgon är det redan fredag, så skönt! För er som undrar så går det väldigt bra under praktiken. Har gjort några pedagogiska planeringar & hållt i aktiviteter, det rullar på! Idag gjorde jag pinnbrödsdeg så imorgon skall vi grilla, ska bli mysigt, sedan blir det helg! Har fullt upp med att läsa litteratur, planera inför praktiken men också planera inför en kommande tjejkväll som skall vara hemma hos mig den 24/4, får se vad vi hittar på ;D 
 
Galna rufus!

ons.

 2015-04-08    16:14:42   av:Jennyhellstrom
 
Efter en heldag på praktiken så ligger jag just nu & gosar med min zekis i soffan :) Tänk att jag varit utan honom i hela 6 dagar! Dock har jag haft så mycket att göra hemma i Jönköping hela veckan så ej hunnit sakna honom så mycket ♥ Nu ska jag storstäda lägenheten, har fortfarande inte packat upp alla grejer ur resväskan än & sedan skall jag göra en ost- & skinkpaj tills fredrik kommer hem :) Hoppas alla får en fin onsdag! 

Fullt upp!

 2015-04-06    17:14:00   av:Jennyhellstrom
Dessa dagar har det varit fullt upp & idag har inte varit ett undantag! I morse åkte jag & mamma upp till a6 för att skriva över mitt mobilabonnemang på mig istället för att det skall stå på mamma. Så fort det står på mig (vilket kommer ta ca 1 vecka) så skall jag avsluta abonnemanget på 3 och istället byta operatör till halebop. Just nu betalar jag mer i månaden för min gamla iphone 4 än vad fredrik betalar för sin nya iphone 6, helt sjukt! 
 
Sedan gick jag runt en sväng på a6 för att hitta en present till mamma som fyller år på fredag! Det blev ett par fina doftljus från HagaHem & en bukett blommor! Pappa hämtade upp mig vid 12.30 och då åkte vi en sväng till farmor där vi fikade & pratade. Åkte sedan hem igen & efter en stund så dök mormor & ceasar upp för ännu mer fika! 
 
 
Nu blir det lite vila här hemma för att sedan åka upp till västersjön tillsammans med fredrik, timmy & daniella! Vi ska gå en liten promenad med hundarna & umgås! Har saknat min fina daniella så mycket ♥

lustfyllt

 2015-04-05    16:04:00   av:Jennyhellstrom
 
Har varit på en mysig fika med elina ♥ vi var på "lustfyllt" som är en gammal lada som är omgjord och renoverad till ett jättemysigt fik vid vättern. De hade fikabuffé, vilket passar mig perfekt som vill ha lite av allting :') Det var så himla gott och ett så himla mysigt ställe. Där satt vi & pratade och timmarna bara flög iväg! Sedan åkte vi hem till henne en sväng! Fick träffa hennes lilla prins melker, så stor & fluffig han har blivit! Nu saknar jag min lilla kille där hemma :/ om 2 dagar åker vi hem, dagarna går så himla fort!

Ruffe!

 2015-04-04    18:47:00   av:Jennyhellstrom
 
Så stor han har blivit lilla ruffe! :(

Mysig dag med mami!

 2015-04-04    14:45:00   av:Jennyhellstrom
Kom nyss hem från en mysig förmiddag på stan tillsammans med mamma. Vi har varit på torget en sväng! Jag måste passa på att gå på torget när jag väl är hemma i Jönköping eftersom vi har ej något liknande i Umeå och jag tycker att det är så mysigt att gå på en fin lördagmorgon! :) Sedan gick vi ner till stan & även solåsen en sväng! Hittade en löpartröja på stadium och ett par tretonstövlar så nu är jag redo för både träning & praktik! 
 
Nu ligger jag hemma i soffan & ser på tv med rufus ♥ eftermiddagen & kvällen kommer bara att spenderas tillsammans med familjen. 
 

Nostalgi

 2015-04-03    14:08:00   av:Jennyhellstrom
Har varit & ätit på soya med mina fina barndomsvänner, elin & madeleine ♥ Än så länge har vi hunnit prata igenom allt möjligt, bland annat mycket minnen från vår trotsiga tonårstid! Jag har gått igenom himmel & helvete med dessa tjejer alltså, haha men i slutändan har vi alltid funnits där för varandra. 
 
Nu ska vi springa runt lite på stan & bara umgås. Det är väldigt sällan vi ses men när vi väl gör det så känns det som att det vore igår ♥ känner mig som en liten tonåring igen. Kan inte förstå att elin är mamma, madeleine jobbar & reser, och jag studerar i Norrland. Tänk vad livet har förändrats men kommer i alla fall alltid vilja ha dessa två vid min sida. Vi må ses sällan & bo långt ifrån varandra för tillfället men i framtiden ska vi minsann bo grannar :')
 
Jag med lilla Melwin & barnvagnen. Tänk när man själv har en liten bebis :') 

mardrömsnatt.

 2015-04-02    16:23:00   av:Jennyhellstrom
Hej allihopa! 

Det har varit en fruktansvärd natt måste jag säga. Vi tänkte åka nattåg just för att kunna sova & slippa slösa bort en hel dag på att resa, men det blev inte som vi hade tänkt. Vi hamnade på ett gammalt tåg som lät något så fruktansvärt mycket de första 2-3 timmarna, det lät ungefär som att fönstret var neddraget! Vi fick sitta i en liten inglasad kupé tillsammans med en äldre herre & hans hund. Glasdörrarna smällde så mycket hela tiden & jag som är så känslig vid störningarna kunde ej sova pga detta. Den äldre herren somnade & började självklart snarka, högt. Vi tänkte se en film men då fungerade ej wi-fi, så blev musik på telefonen istället men då hade jag ingen täckning. Kort & gott - resan mellan umeå och stockholm var frukansvärda! 
 
Sedan blev det buss till södertälje, vilket gick smidigt & bra. Från södertälje till Jönköping åkte vi baklänges (vilket vi även gjorde enda från umeå till stockholm) så efter 11h baklänges så blev jag tillslut åksjuk & var tvungen att kräkas på en äcklig tågtoalett. usch. Aldrig mer nattåg säger jag bara! Skönt att vara hemma nu ♥ 
 
Jag & fille vid jul ♥ 
 
2 timmar efter att jag kom hem så åkte jag faktiskt iväg på en arbetsintervju på en skola så nu håller jag tummarna! Hade varit så roligt att få sommarjobba med någonting som jag faktiskt studerar till :) 

Buss!

 2015-04-02    07:22:42   av:Jennyhellstrom

Efter en hemsk natt på tåget så sitter vi nu på bussen som skall ta oss från Stockholm till Södertälje! 

Prinsen

 2015-04-01    20:10:24   av:Jennyhellstrom

Nu har jag lämnat av min prins hemma hos Jessica! Han fann snabbt en trygg & mysig plats i deras katträd! Tror han kommer trivas bra! :-) 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!