Ta hand om dem små

 2017-04-24    20:43:29   av:Jennyhellstrom
Många av er kanske inte vet det men jag har börjat involvera mig i Djurens Vänner.  Föreningens mål är att bygga upp en förmedlingsverksamhet för hemlösa katter, hundar och smådjur och att i framtiden starta ett katthem.
 

Dem arbetar för att:
• Verka för god djurhållning genom rådgivning och informationsspridning.
• Aktivt bekämpa och påtala djurplågeri.
• Verka för att höja kattens värde som sällskapsdjur genom att vaccinera, kastrera och ID-märka.
• Ge hemlösa katter en ny chans genom att först ta in dem i stödhem för att sedan ordna permanenta kärleksfulla hem.
• Hjälpa till att minska beståndet av hemlösa katter.
• Se till att sjuka katter får den vård de behöver.
• Verka för god kamratskap i djurvänlig anda.

 Jag kommer nu till en början att finnas där som jourhem för katter som behöver ett tillfälligt hem tills dem hittar någon som vill adoptera dem. Jag känner att jag själv inte vill ha en egen katt på en lång framtid, för det har varit alldeles för jobbigt att gå igenom allting som jag fått göra med Zeke & Louie, men jag vill fortfarande ha katt i mitt liv och att nu kunna bidra med en fin sak känns väldigt bra. 
 
Om 1.5 vecka så är tanken att jag ska få hit en kattunge på ca 6 månader som heter Noppe. Dem vet inte vad den har för kön, eftersom den är så otroligt skygg så vill dem inte hålla på för mycket med den. Hen hittades på gatan i Växsjö city och bor nu i ett katthem, vilket inte är en lugn och bra miljö för en katt egentligen. Hen är som sagt väldigt skygg och behöver få mycket tid & kärlek. Jag hoppas att jag kommer kunna hjälpa denna lilla katten, att komma på rätt fötter och bli en trygg kisse som känner tillit till människor. ♥ 
 

En spännande sommar!

 2017-04-24    19:56:54   av:Jennyhellstrom
Nu börjar semestern bli uppbokad! Den 4-6 Juli kommer jag & fredrik åka iväg till London. Det var min födelsedagspresent till honom. Jag har länge velat åka dit, finns så himla mycket att se! Vi har dessutom köpt biljetter till Harry potter studion, ska bli så himla häftigt! 
 
 
Den 12 Juli så kommer jag & Erica att åka iväg till Huvudstaden i Indien, New Delhi! Vi kommer att spendera 2.5 dag där, sedan åker vi vidare ner till Rajamundry i Indien. Det är en fattigare del och där ska vi jobba som volentärer på ett barnhem. Det kommer bli en riktig resa som jag tror kommer att förändra mig mycket som person. 
 
 
Vi kommer att spendera ca 6 dagar i Rajamundry. Detta är så långt som vi bokat hittils, men tanken är att vi nu i veckan skall boka en fortsatt resa från Rajamundry till Dubai, där vi ska vara i ca 1 vecka. Ser fram emot denna resa så mycket. Det kommer bli så intressant att se och uppleva deras kultur & allting, kommer dock vara sjukt varmt men nu är man så less på det svenska pissvädret så ska ändå bli gött. 
 
 

Kom igen HV!

 2017-04-20    19:55:55   av:Jennyhellstrom

Så taggad & så nervös! 

Söndagsmys

 2017-04-17    22:54:00   av:Jennyhellstrom

Igårkväll kom Hanna & Danne hem till oss! Det blev att inviga vår nya grill, spelade lite Chicago & bara hade en fantastisk kväll! ♥ Har så många underbara människor i mitt liv så vet knappt vart jag ska ta vägen ibland! 

Jennys trafikskola

 2017-04-17    22:12:35   av:Jennyhellstrom
Om det är någonting som irriterar mig i princip varje dag så är det folk som inte kan köra bil. Fick ni körkort i flingpaketet? Eller är ni 93 år gamla? Här kommer Jennys trafikskola, utbilning 1: 
 
♦ Blinka! Hur svårt är det? 
♦ "Söndagsåkare". Glid gärna runt i 20km/h men inte när ni har bilar bakom. MYYGOD. 
♦ Accelera! Det går inte att ligga i 60km när du ska ut på motorvägen..
♦ Omkörningar. Ska ni köra om - kööööör ordentligt, du kan inte ligga i samma hastighet som dem till höger..
♦ Folk som inte kan rondeller..
♦ Vilsna förare. Hur irriterad blir man inte när någon bara stannar, mitt på vägen? Vad sägs om att först blinka & sen svänga av? Folk tror att dem är ensamma i trafiken och får för sig att "nu vet jag inte vart jag ska, jag stannar här". 
 
Finns många många fler exempel som jag kan ge er men dessa är några som man ofta råkar ut för. Så om ni själva känner att ni stämmer in på någon/några av dessa punkter, gör om & gör rätt! :) Jag är inte rädd för att lägga mig på tutan & berätta att ni har gjort fel! 
 
 
/Bossen 

Sista dagen

 2017-04-17    21:27:00   av:Jennyhellstrom

Igår var sista dagen med norrlänningarna. Vi tog en väldigt lugn morgon, åt lite frukost och sen begav vi oss mot Vista kulle. Jag har inte varit där på många många år så det var kul att åka dit igen och gå upp för hela berget. Vädret var dessutom på topp så när vi kom upp så var det helt fantastiskt. Vi hade med oss lite fika så satt där på en bänk och avnjöt det en stund. Jag hade med mig två chokladharar som jag gick & gömde på berget så barnen fick gå en liten påskjakt. Sedan var det dags att gå ner hela vägen igen. 

 

Lilla liam: "Titta vilken utsikt", så söt. 

Lördags

 2017-04-17    20:39:00   av:Jennyhellstrom

I lördags var vi överallt & ingenstans! En sväng på torget, A6, shopping i stan, Stadsparken, pizza på 39an & sen hem till Kaxholmen. Det var en intensiv dag men ändå rätt chill samtidigt, så det ska vara! 

 


Det var ingen värme & inte mycket stånd på torget så vi var där en liten snabbis bara. Alltid mysigt att gå där och kul att få ta med kickis dit eftersom dem ej har sånt i Ume. Hoppas verkligen att våren kommer på riktigt snart ♥



Stadsparken tog jag dem till i somras och det vart ju en självklar favorit så vi åkte dit nu igen. Det är egentligen helt fantastiskt att det finns ett sånt ställe = en massa roliga klätterställningar, gungor, labyrinter & rutchkanor mm, dessutom grillplats och en massa djur. 

Kvällen blev verkligen mysdelux. När barnen gått och lagt sig så åkte snacksen & vinet fram. På med mysoutfit som vi dessutom matchade från dagens shopping. Vi hade på "Frankie & Grace" i bakgrunden, som är en underbar liten serie på netflix, och vi pratade på om livets alla stora frågor och dilemman! Saknar att ha kickan nära hela tiden, men att få ha henne en hel helg har varit fantastiskt det med. Gillar dessutom min nya myströja (bilden ner till höger).

Umeborna är här!

 2017-04-14    23:12:00   av:Jennyhellstrom

Idag har kickan med barnen äntligen kommit hit igen! Det har varit en lugn & mysig dag, morgondagen blir lite mer fullrulle! Jag är så himla lycklig i själen av att ha dem här, få ro om dem lite & visa dem runt i min hemstad. 



Nu är det lite fredagsmys för mig & kickis medan barnen sover :) 

Sunday

 2017-04-09    21:59:00   av:Jennyhellstrom

Började denna söndag med en promenad med Ceasar! Tänk att denna plutt nu är över 14år gammal, men fortfarande så otroligt söt och han springer på bra när vi är ute & går. Han har varit med sen jag var 9 år gammal, känns helt galet! 

 
Efter promenaden så åkte jag hem till mina föräldrar för att fira mamma lite. Hon fyller egentligen år imorgon men jag & felix hade gått ihop på en present till henne och F jobbar hela dagen imorgon så fick bli idag! Det är så himla underbart att bo nära sina föräldrar ibland. Det är ofta någon hemma på helgerna eller eftermiddagarna så när man känner sig ensam eller längtar lite efter dem så är det bara att traska ner på några minuter :) 


Vid 15.15 blev det hockey för hela slanten, tillsammans med Victor & Evelina. Jag gillar inte alls att se sport på tv men att vara där live är en helt annan femma. Förr så var jag rätt ofta och såg HV71 spela men nu är det många år sedan. Var riktigt kul att vara där idag & speciellt när dem tog sig till final, blir att se de kommande matcherna också. 

Gather the wicked and praise the insane.

 2017-04-09    21:26:58   av:Jennyhellstrom
 De senaste träningspassen har verkligen gått bra för min del och jag känner verkligen en längtan efter gymmet just nu, det var länge länge sen jag kände så. Något som gör väldigt mycket med motivationen är musiken. Här är några av mina favoriter; 
 
 Alla som känner mig sen långt tillbaka vet att jag älskar bfmv. Denna låt är så skön att springa till!  


"The Hum" är också fruktansvärt skön att springa till. Hade denna på mina spinningpass - så härlig! 


"Enter Sandman" kommer på i hörlurarna vid styrketräningen! 


"Freakshow part 4" har jag spelat sönder men fortfarande inte tröttnat på! 


"Freaks" tänker på min träningspartner nr 1 varje gång jag hör denna & taggar till tusen! 


 
 

Vilken helg!

 2017-04-08    22:36:00   av:Jennyhellstrom

Den här helgen går verkligen i 110. Igår efter jobbet blev det en kväll hemma hos Martina tillsammans med Erica. Vi blev bjudna på god mat & efterrätt, sen blev det lite spel mm. Idag steg jag upp tidigt för att hinna med allt - torget med Erica för att köpa lite blommor och det slutade med en rolig parkeringsböter på 600kr men det är ju en piss i sjön om man jämför med all annan skit som händer i världen så jag gråter inga floder.


Sen blev det ett riktigt tufft pass på gymmet, hem för att äta & duscha, vidare ut till Norrahammar där jag mötte upp mamma, pappa & Jonas. Vi rensade i farmors hus och gjorde iordning lite i trädgården. Efteråt blev det en snabbis på A6 för att sedan landa hemma hos Elina. Vi tog en promenad, köpte godis och spenderade resten av lördagskvällen i hennes soffa framför film & prat om allt möjligt. Tack alla fina människor för detta dygn! ♥



En av Elinas små bebisar, August! 

Mitt i allt mörker.

 2017-04-06    21:00:00   av:Jennyhellstrom
Mitt i allt mörker så finns det ändå många fina saker man får uppskatta. Jag har under dessa månader insett hur många fantastiska människor jag har i mitt liv. Min familj, vänner & kollegor ♥ Det är så många som visar omtanke att jag blir alldeles rörd. 
 
Mitt liv är kaos just nu. Utåt så försöker jag verkligen bara leva på som vanligt och är glad och positiv, men i min ensamhet så kan jag enkelt bryta ihop. Och det är okej. Vi människor måste lära oss att det är okej att vara ledsen och tycka synd om sig själv ibland. Det måste man få göra. Det man däremot inte ska göra är att gräva ner sig alltför långt, så det blir svårt att komma upp igen. Försök hitta dina ljuspunkter i livet och fokusera på dem. 
 
Hoppas ni alla har det bra. Nu ska jag se ett avsnitt av Grimm och sen ska jag nanakudde för jag är helt slut. Godnatt! 
 
 

Grym

 2017-04-06    07:40:03   av:Jennyhellstrom

Glad att jag har dig. 

Sov gott älskling.

 2017-04-02    17:29:12   av:Jennyhellstrom

I torsdagskväll fick min soulmate somna in. Han hade drabbats av FIP så det fanns inget vi kunde göra. Det är svårt att inte vara självisk för man vill så gärna ha så mycket tid som möjligt med honom men man måste tänka på djuren. Han mådde inte bra. Nu är det jag som inte mår bra istället. 


Jag saknar honom fruktansvärt mycket, hela tiden. Det var han & jag. Han välkomnade mig alltid så fort jag kom hem. Han låg i mitt knä varje kväll. Någon att prata med & ta hand om. 

Nu blir det inget mer djur på ett bra tag framöver, det är inte värt det. Båda mina katter har fått lämna jorden alldeles för tidigt & jag skulle aldrig orka med en tredje. Däremot är nog tanken att jag ska börja hjälpa till på "djurens vänner" så kommer på ett sett ändå ha katter i mitt liv. 

Godnatt älskling. Hoppas du sover gott. Världens finaste & roligaste katt. Jag älskar dig. Kram matte. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!