Hemma bäst!

 2013-09-28    08:04:53   av:Jennyhellstrom
Uppe med tuppen! Idag väntas det höstmarknad en sväng med mamma & sen blir det kalas för mig i eftermiddag :) på kvällen kommer troligtvis Elina hit också! 

Igår gick jag runt på A6 med mina bröder & sen vart det myskväll med la familia :) 

Btw, 5h efter att vi lämnat Umeå i torsdags så fick jag veta att det kommit upp på skolans hemsida att vi ska ha seminarium på måndag?! Vi ska ha läst ut två böcker & svarat på frågor tills dess.. KUL! Jag som ej har med mig böckerna hem för jag tänkte att jag skulle slippa studera denna helgen! får dock försöka plugga lite på något sätt ändå, snacka om att det är stressigt på universitetet! 2 tentor & ett seminarium på knappt 4veckor! 


Min favorit! 

blir så ledsen!

 2013-09-25    20:18:56   av:Jennyhellstrom
Visst är den snygg?! 
 
Hade tänkt beställa denna klänningen i eftermiddags. Klickade i "XS" och började fylla i alla mina uppgifter osv. men sen tänkte jag "kanske ska kolla vad fredrik tycker om den" så väntade 2h tills han kom hem. Han godkände den, haha, och jag skulle beställa den. Tror ni inte då att den har hunnit ta slut?!?! Fanns dock storlek "S" kvar men enligt vad jag läst om den så är den ganska stor i storleken så måste ju ha en XS.. Så nu får jag hålla tummarna och hoppas på att det kommer in fler storlekar! 
 
Så irriterade bara att jag var så nära att beställa den och så hinner den ta slut just då.. 

Tips på bra serie!

 2013-09-25    20:12:00   av:Jennyhellstrom
Hörde min nya fina vän, erika, nämna något om en serie som hette "orange is the new black" och eftersom alla de serier jag följer har uppehåll nu så kollade jag så klart upp denna på en gång! Har nu bara sett ca 4 avsnitt men rekommenderar den verkligen! 
 

Piper Chapman ska sitta av ett femton månader långt fängelsestraff för att hon för tio år sedan hjälpte sin (nu före detta) flickvän att smuggla drogpengar till Europa. Någon i drogkartellen har åkt fast och angivit henne. Under tiden som gått sedan hennes ”vilda år efter college” har Chapman byggt upp en perfekt liten tillvaro: hon lever ett mysigt övre medelklassliv i Brooklyn, har precis startat ett tvålföretag med sin bästa kompis och planerar giftermål med sin fästman. Istället för att prova bröllopsklänningar får Chapman hoppa i den orange overallen och lära sig att en fängelsemur skär igenom sociala regler. Hon har ingen aning om vad som väntar henne.

Andra tentan gjord..

 2013-09-25    13:47:00   av:Jennyhellstrom
Nu har jag gjort kursens andra tenta och måste säga att denna kändes inte alls lika bra som den förra så vi får helt enkelt vänta & se om mitt resultat räckte enda fram! Segt bara att man får vänta upp till 3 veckor innan man vet om man blev godkänd eller inte. Men vi får hålla tummarna helt enkelt :) 

Nu är jag i alla fall hemma, fredrik åkte precis och jagade med några i hans klass så jag ska bara ta det lugnt och njuta av att jag än så länge inte har något nytt att plugga på! Ska se några avsnitt av 'teen wolf' och tröstäta/fira med lite marabou nu efter tentan, haha. & längta efter morgondagen så klart, efter skolan imorgon så åker vi ju hem över helgen! :D Älsklingen var så gullig igår, han hade tänkt på att min mens skulle antagligen komma idag så han köpte med sig massa choklad (a)
 
 

knäpp hund.

 2013-09-24    10:06:43   av:Jennyhellstrom
 
Haha, så här knäpp är vår hund bustis! Sitter vid datorn och försöker studera, då kommer denna fisen och vill upp i knät! Får för sig att han är mindre än vad han egentligen är :)
 
Idag blir det i alla fall till att studera hela dagen lång, tenta som gäller imorgon! & om 2 dagar åker vi hem, yey! :D 
Nu ska jag bada hunden, smell u later! 

Fullt upp!

 2013-09-20    08:43:05   av:Jennyhellstrom
Just nu är vi på väg in till veterinären, buster är allergisk (jakthund som är allergisk mot gräs, grattis!) & har nu fått utslag så han måste få medicin. Efteråt så bär det av hem igen, duscha & göra sig i ordning för kl 12 ska vi på lägenhetsvisning! 

Efter visningen blir det att åka runt i stan lite & kl 14.45 blir det möte på banken. Sen hem igen & ikväll blir det middag & filmkväll hos Göran, Tina, Saga & Selma :) det är min dag det, gillar att ha fullt upp! Dock måste jag väl egentligen plugga men får försöka göra det resten av helgen! 

sliten.

 2013-09-18    08:31:35   av:Jennyhellstrom
Sitter här just nu i något grupprum här på Universum som det heter. Får se om det dyker upp någon utav mina studiebuddies eller om det bara är jag som är sjukt tidig till skolan idag! Fredrik börjar nu vid halv 9 och jag orkade inte ta bussen så åkte därför med honom in idag, själv börjar jag 10.15-15.00 idag :) 
 
Men det är bra att åka till skolan tidigare, nu hinner jag kanske läsa ut min roliga bok om källkritik! byebye :*

mitt liv just nu!

 2013-09-17    20:14:59   av:Jennyhellstrom
 
 

5e veckan här uppe.

 2013-09-17    19:57:43   av:Jennyhellstrom
Igår fyllde min pluttt 3år, herregud vad stor han börjar bli! om 1 vecka kommer jag hem &
då ska han få present & tårta (a) haha. 
 
Nu är jag & fredrik i alla fall redan inne på vår 5 vecka här uppe i Ume. Det känns faktiskt väldigt bra nu, visst saknar man Jönköping & alla vänner och la familia men jag tycker tiden går så fort och vi har fullt upp hela tiden! Nästa onsdag har jag redan min andra tenta, jisses! Har i alla fall hittat mig världens underbaraste tjejer i klassen som jag sitter i princip varje skoldag med och studerar & pratar strunt med :) 

Lägenhetsletandet går fortfarande sådär men vi ska faktiskt gå på en visning av en lägenhet nu på torsdag eller fredag, en bostadsrätt, så vi får se. Antagligen håller vi oss några månader till med att kanske köpa en lägenhet (om vi nu inte skulle hitta en hyres) men kolla kan man ju alltid göra och denna verkar helt underbar :) 

Skönt med helg!

 2013-09-14    11:31:26   av:Jennyhellstrom
Igår gjorde jag ju som sagt min första tentaför i år, & den kändes väldigt bra så hoppas & tror på ett G iaf :) 
 
När vi kom hem så var det bara att ta milen med buster, & sen raka vägen in i duschen! Kl 15 kom första gästerna & vid 17 så var alla hos oss på middag! Det var Fredriks farbror med familj & Fredriks halvbror med familj! 
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, se på 'buffy' och kanske någon av alla filmer som vi beställt :) så skönt att slippa tänka på plugget på hela helgen! 
 
Det ska börja övas i tid ;) 
 

Bambambammmm!

 2013-09-11    15:28:03   av:Jennyhellstrom

Efter att ha haft körkort i 1.5år & kört väldigt mycket bil så fick jag igår min första parkeringsböter! Känns så fruktansvärt surt alltså, så onödigt!

Men skyller på att jag hade stressigt igår till skolan så ställde bilen strax utanför, hade en lapp som gjorde att jag endast behövde betala 14kr (ist för 50) men den lappen gällde tydligen inte just på den raden som jag stod på! Aja, i fortsättningen kommer jag vara mer försiktig!

tjäna.

 2013-09-10    19:22:00   av:Jennyhellstrom
om två veckor kommer jag hem till dig min bajspluuuuutt ♥
 
Bloggen blir lidande som vanligt men allvarligt, jag har aldrig studerat såhär seriöst i hela mitt liv. Jag är så himla nervös för att denna tentan på fredag ska gå åt skogen! Ändå har jag suttit säkert 10h om dagen och bara pluggat. Föreläsningar, gruppövningar, pluggat själv & pluggat med ett gäng där vi verkligen har hjälpts åt. Alltså detta är ett sjukt svårt ämne och jag vill bara ha denna kursen avklarad. 
 
Så jobbigt för att ibland känner jag att jag ändå har koll på det mesta & att tentan nog kommer att gå bra men sen andra studen så känner jag att jag inte vet någonting alls! Tentan kommer bestå utav 4 frågor där vi ska skriva mellan 50-400 ord. lätt som en plätt - om man vet vilka frågor om allt som vi pluggat på kommer!?
 
Aja, nog pratat om universitetet! Btw, vi blev erbjuda en lägenhet igår! :D Dock var den bara på 51kvm och dem skulle ha 6800kr för den, nära skolan & affär, first class lägenhet men vi kände faktiskt att det var alldeles för dyrt och på gränsen för litet när vi båda ska bo där + en hund & katt. så letandet får fortsätta! 

5e dagen på universitetet.

 2013-09-06    22:11:00   av:Jennyhellstrom
Jag har nu gått hela 3-4 dagar på universitetet med föreläsningar och riktigt studerande och måste säga att jag hajar typ noll. Jag ska läsa till fritidspedagog/idrottslärare men studerar just nu om propositionell & icke-propositionell kunskap, formell vetenskap, empirisk vetenskap, fallibilism vs infallibilism, hypoteser, psuedovetenskap osv. listan kan göras lång. Detta har vi tenta på nästa fredag. Ber till gud att det inte blir något avancerat prov för i sådana fall är dem ju inte kloka? 
 
Har i alla fall idag suttit tillsammans med några andra tjejer och studerat i biblioteket från 09.10 - 15.00 så det känns väl som om att man är lite klokare än i morse iaf. Har även studeringsdejt med dem på mån, tis & tors så det ska nog gå in lite kunskap i mitt huvud! (hoppas jag). Har ärligt talat aldrig i hela mitt liv pluggat så här mycket förut som jag gjort under den här lilla veckan - så snacka om att vi läser ett svårt ämne med tanke på hur lite kunskap som fastnar efter alla dessa timmar jag studerat varje dag! 
 
Idag kom i alla fall Kent upp hit (fredriks pappa) så vi är superglada! Älgjakten börjar ju imorgon så han stannar här uppe i ca 9dagar :) & på tal om familjen osv. så ska jag & fredrik ta bilen hem den 26-30/9! Då har vi varit i Umeå i 6 veckor och jag fyller ju år den 3/10 så det passar bra att åka hem då en helg (läääängtar!). 
 
Just nu sitter dem andra på nerevåningen och glor på fotboll så jag passar på att ha lite egen-tid. Har pluggat lite, beställt en till bok till skolan (PÅ ENGELSKA, OMG!) och beställt lite fint från ellos.se (se bild ovan) så nu är jag nöjd och ska se lite 'Buffy' :D 

Haha

 2013-09-05    20:18:53   av:Jennyhellstrom

Syns det vilken hylla som är min respektive Fredriks?

ännu mer svar!

 2013-09-05    17:31:00   av:Jennyhellstrom
Är du o Lisa inte vänner längre? 
Hur går det med lägenhetssökandet?:))
 
 
Jag har perioder i min blogg, ibland uppdaterar jag flera gånger om dagen och ibland kommer det inga inlägg på flera dagar/veckor. Alltså skrivs det inte alltid om när jag är med mina vänner, vilket kan låta via bloggen då att jag enbart umgås med fredrik & min katt, haha, vilket så inte är fallet! Dock så är det tyvärr så att jag & lisa inte har umgåts så mycket detta året, varför vet jag faktiskt inte, kanske för att vi haft annat för oss osv. jag vet inte men vi är i alla fall fortfarande vänner. Hon kommer alltid vara en av mina bästa vänner. 
 
Angående lägenhetssökandet så står det sjukt still just nu. Vi söker, ringer och gör intresseanmälningar varje dag men det händer ingenting. För att lyckas få lägenhet här uppe så gäller det att ha goda kontakter (vilket vi kanske lyckats hitta lite nu) eller stått i kö i minst 2-3år. Så vi räknar med att få bo hos fredriks farmor ett bra tag framöver, inte det roligaste kanske, helst vill man ju ha något eget och gärna nära stan men efter att ha hört att ca 400st studenter står helt utan boende så kan jag inte klaga på min situation just nu. Men vi fortsätter att söka för fullt och hoppas att det lugnar ner sig lite och blir lättare att få något i vinter :) 
 
 

svar på fråga!

 2013-09-03    15:19:02   av:Jennyhellstrom
Har man ingen inspark i umeå? 
 
Jo, det har man. Men den är inte alls densamma som i Jönköping. Hemma i Jönköping så drar det igång en rejäl inspark med musik, fest, färgglada overaller så att studenterna ska synas ordentligt, lekar osv. En hel vecka INNAN skolan drar igång och under dagtid (eller, vi har blivit tillsagda idag att vi ej får säga skola, det heter universitet & vi är inga elever, vi är studenter/kandidater!) 
 
Här uppe är det lite olika beroende på vilket universitet man går på. För alla lärare så drog det i gång "ordentligt" igår, men mitt gäng (förskollärare, fritidspedagoger, f-3, 4-6 typ) tjuvstartade lite i fredags & lördags! Det är ingen musik, kvällstid & inga overaller, man ser knappt vilka som är studenter (as tråkigt om ni frågar mig). Istället för en hel vecka som vi har hemma så håller insparken på lite då & då i en hel månad här uppe! För mig var det en kväll igår, och sen är det typ varje fre, lör & ibland även onsdagar, fram tills den 28/9. 
 
Så där är svaret på varför ni ej hört så mycket om insparken från min sida, det är inte så mycket inspark här uppe & definitivt inte lika mycket alkohol (vilket jag tycker är bra dock!) jag tror ej jag kommer vara med på insparken något så efter att ha hört från folk att dem dragit där ifrån för att det ej varit så kul & dels för att det alltid är på kvällarna efter "skolan" eller en helgkväll. Tycker det är lite segt med när det är efter skolan då man kanske går till kl 16.00 & insparksträffen är kanske vid 18.00, jag & fredrik har bara en bil så vi samåker hem till Sävar (som ligger 2mil från skolan) och sen ska man ta sig till insparken och sen hem igen, blir ett evigt farande. Så det här med att skaffa vänner osv, det får jag göra i skolan, får anstränga mig lite extra helt enkelt :) 
 
Jag & min sambo! 

Väntar & väntar..

 2013-09-03    08:39:00   av:Jennyhellstrom

Sitter just nu i skolan & väntar på att kl ska bli 09.15 då vår första föreläsning ska dra igång! Fredrik började 08.15 & vi har ju bara en bil så därför jag är i skolan så tidigt!

Hade i alla fall en riktigt bra dag igår, mycket att ta in & sjukt svårt att hitta bara! Känner mig i alla fall sjukt taggad på skolan nu faktiskt, fast dem har sagt att första terminen är jätte tråkig & svår, bara att hålla ut så blir det roligare sen!

Homeenter

 2013-09-03    08:36:10   av:Jennyhellstrom

Finns någon filmclub som heter homeenter tror jag? Jag & Fredrik beställde i alla fall lite filmer där ifrån förra veckan, 6dvd + en hemlig som dem skickar med, för 169:- helt sinnes! & det är typ bara helt nya filmer! Man kunde även köpa 4blue-ray & betala för 1!

Så nu väntar jag ivrigt på att dem ska dyka upp i brevlådan :D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!